Test alergiczny podstawowy

TEST PODSTAWOWY

NASIONA ZBÓŻ

RYBY

GRZYBY

OWOCE

Gryka

Mix. ryb 1 (ciemne mięso) leszcz morski, sardela brzana, sardynka.

Mix. Grzybów 1 (chatonium glob., cladosporium fulv., cladosporium herbarium, fuzarium spp.)

Jabłka

Orkisz

Mix. ryb 2 (jasne mięso) dorsz, sola, okoń morski, szczupak morski, flądra, makrela, śledź.

Mix. Grzybów 2 (penicillium nota tum, pen. Expansum., pen. Brevicompactum, candida albicans, alternaria, cladosporium.)

Morele

Jęczmień

Śledzie

Alternaria

Banany

Owies

Dorsz

Candida

Gruszki

Proso

Łosoś

Cladosporium

Truskawki

Kukurydza

Makrela

MIĘSO

Maliny

Ryż

Flądra

Kurczak

Grejpfruty

Sezam

MLEKO

Cielęcina

Porzeczka czarna

Pszenica

Mleko krowie

Baranica/jagnięcina

Wiśnie

Gluten

Cukier mlekowy

Wołowina

Pomarańcze

Drożdże

Mleko sojowe

Wieprzowina

Brzoskwinie

WARZYWA

ORZECHY

UŻYWKI

Agrest

Fasola

Orzeszki ziemne

Miód+ propolis

Winogrona

Marchew

Orzeszki laskowe

Kawa

cytryny

Ziemniaki

Migdały

Kakao

JAJKA

Szpinak

Orzeszki włoskie

Herbata

Żółtko

Pomidor

SIERŚCI, PIÓRA

Cukier

Białko

cebula

Pióra kacze

PYŁKI

ROZTOCZA

OWADY

Pióra gęsie

Bylica

Roztocze maki

Pszczoły

Sierść psa

Brzoza

Roztocze kurzu domowego

Komary

Sierść kota

Olsza

 

Osy

Sierść świnki morskiej

Trawy mix.

 

Sierść konia

Wierzba

Sierść krowy

Babka

Wełna owcza

Świerk

 

Sosna

Leszczyna

Kukurydza

Ambrozja

Lipa

mlecz

Żyto

 

ODCZULANIE

Ważnym elementem jest zachowanie 2-tygodniowego okresu karencji dla odczulonego alergenu.
Po terapii odczulającej najwcześniej po 3 dniach można rozpocząć odczulanie kolejnych alergenów.
Bezwzględnym przeciwwskazaniem do terapii jest rozrusznik serca oraz ciąża.

Ta strona używa cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji

Niniejsza Polityka dotyczy plików "cookies" i odnosi się do witryny internetowej www.gabinetbiomar.pl

Czym są pliki „cookies”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików „cookies” używamy?

Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików „cookies”

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Zamknij